vrijdag, 31. augustus 2012 - 15:42

Tilburgse gevangenis nog een jaar aan België verhuurd

Tilburg

Staatssecretaris Teeven en de Belgische minister van Justitie Turtelboom hebben vrijdag een verklaring ondertekend over de verlenging met één jaar van de verhuur van de penitentiaire inrichting Tilburg aan België. Dit heeft het ministerie van Veiligheid en Justititie vrijdag laten weten.

De gevangenis in Tilburg wordt sinds 1 februari 2010 aan België verhuurd. Er verblijven zo’n 650 Belgische gedetineerden. Nederland heeft deze detentiecapaciteit momenteel niet nodig. Door de gevangenis een jaar langer te verhuren hoeft deze capaciteit nu niet afgestoten te worden.

Vrijheidsstraffen worden uitgevoerd volgens de regels van het Belgische recht. De gevangenis staat ook onder leiding van een Belgische directeur. Nederland verzorgt echter het beheer van de inrichting en stelt het personeel beschikbaar. De penitentiaire inrichting Tilburg biedt ruimte aan 481 arbeidsplaatsen.

Nederland en België tekenden in 2009 een verdrag dat voorzag in een verhuurperiode van drie jaar, met de mogelijkheid deze periode met één jaar te verlengen.

De beide bewindslieden kregen voor de ondertekening een rondleiding door de inrichting.
Provincie:
Tag(s):