dinsdag, 10. januari 2012 - 9:01

Uwnieuwetoekomst brengt DNA Zeeuws-Vlaanderen in kaart

Terneuzen

Jan-Frans Mulder, burgemeester van Hulst en voorzitter van uwnieuwetoekomst, heeft op maandag 2 januari 2012 het eerste DNA-boek van Zeeuws-Vlaanderen uitgereikt aan gedeputeerde Sjoerd Heijning van de Provincie Zeeland.

DNA. Het is celmateriaal dat bij ieder mens uniek is. Maar ook elke streek, elke stad of elk dorp heeft een uniek DNA. Het is de blauwdruk van een regio. Het geeft aan hoe je er woont en werkt en hoe de mensen in het leven staan. De Provincie Zeeland heeft onlangs met de unieke aanpak het DNA van Zeeland bepaald. Het Zeeuws-Vlaamse DNA is een verdieping van dat Zeeuwse DNA. Het is vastgelegd in een prachtig boekwerk. Een boek dat het ware gezicht van de regio laat zien. Maar vooral een boek dat gebruikt kan worden als inspiratiebron voor andere Zeeuws-Vlamingen om de regio herkenbaar en eenduidig op de kaart te zetten.

Uwnieuwetoekomst heeft het Zeeuws-Vlaamse DNA samen met échte Zeeuws-Vlamingen in kaart gebracht. En wat blijkt: Zeeuws-Vlaanderen is écht anders. De ligging nabij België speelt daarbij een grote rol. Zeeuws-Vlaanderen staat voor het Bourgondische leven, de culinaire kwaliteiten en het landschap van linies en kreken. Het staat voor de verscheidenheid van West, midden en Oost waarbinnen veel mensen samen “bouwen” aan hun streek en het contrast tussen ondermeer de hightech industrie en de stranden aan de kust. Eén ding is zeker: Zeeuws-Vlamingen leven in alles “op de grens”. Zowel letterlijk als figuurlijk. Daar zijn ze trots op. En terecht. Zeeuws-Vlaanderen is gericht op Vlaanderen, maar hoort tegelijk bij Zeeland. Dat is een kracht.

Sinds 2008 werken gemeenten, bedrijfsleven en instellingen in Zeeuws-Vlaanderen gezamenlijk aan de versterking van het profiel van Zeeuws-Vlaanderen. Daarvoor is Uwnieuwetoekomst opgericht. Het Zeeuws-Vlaams DNA legt een sterke basis voor een gezamenlijke gedragen visie op Zeeuws-Vlaanderen en de verdere versterking van het profiel van de regio. De gemeenten kunnen een verdiepingslag maken binnen hun eigen gemeente, ondernemers kunnen het DNA gebruiken in een eigen promotiestrategie en inwoners kunnen als ambassadeurs van de regio het DNA benutten. Zo zorgen de partijen er samen voor dat de kwaliteiten van Zeeuws-Vlaanderen meer bekendheid krijgen.

Meer informatie over het Zeeuws-Vlaams DNA, het boek en de presentatiefilm kunt u bekijken op de website van uwnieuwetoekomst, http://www.uwnieuwetoekomst.nl/beleven/ontdek-het-dna

De DNA uitkomsten van de Kanaalzone en van Terneuzen, waarvoor tegelijkertijd processen plaatsvonden, volgen binnenkort.
Provincie:
Tag(s):