donderdag, 20. september 2012 - 8:07

Veel file bij Amsterdam door ongelukken

Lijnden

Rond Amsterdam staan donderdagochtend lange files door ongelukken. Dat meldt de VID.

Rond 07:00 uur ging het op twee plaatsen mis rond de hoofdstad. Op zowel de A10-Oost als de A8 gebeurde een aanrijding waarbij gewonden vielen. Inmiddels staan er te noorden en oosten van Amsterdam lange files.

Op de A10 (binnenring) bij Watergraafsmeer gebeurde even voor 07:00 uur een ongeval met meerdere personenauto’s. Er zijn twee rijstroken afgesloten. Inmiddels staat er 7 kilometer file vanaf Amsterdam-Noord. Ook het verkeer op de A1 loopt vast. Vanaf Muiden-Oost staat er 7 kilometer verkeer stil. Verkeer op de A1 doet er goed aan om vanaf het knooppunt Diemen via de A9 en de A2 naar Amsterdam te rijden. De brandweer is ter plaatse om de beknelde slachtoffers te bevrijden. Rijkswaterstaat verwacht dat de rijbaan rond 08:15 uur weer vrij is.

Ook aan de noordkant van Amsterdam staan langere files door een ongeluk. Op de A8 is bij Zaanstad-Zuid de linkerrijstrook dicht. Daardoor staat er op de A7 en de A8 in totaal 17 kilometer file. Verkeer dat zich uiteindelijk door deze rij auto’s heeft geploegd doet er daarna goed aan om Amsterdam via de westkant te passeren om zo de file bij Watergraafsmeer te omzeilen. Naar verwachting is de rijbaan van de A8 rond 08:00 uur weer beschikbaar. Verkeer vanaf de A7 met bestemming Amsterdam, kan beter over de N235 of de N247 naar de ring van Amsterdam rijden.
Provincie:
Tag(s):