maandag, 20. augustus 2012 - 14:42

Vijf aanhoudingen na openlijke geweldpleging op erf boerenbedrijf

Biddinghuizen

Zondagmiddag rond 16.30 uur zijn vijf mannen van 20 en 21 jaar oud aangehouden op de Oldebroekerweg. 'Even daarvoor kwam bij de politiemeldkamer een melding binnen van een opstootje', meldt de politie maandag.

Op een erf van een boerenbedrijf troffen agenten vier personen en twee zwaar beschadigde auto’s aan. Na het horen van getuigen en nadat de agenten de verklaringen van de mannen hadden aangehoord, werden alle vier de personen aangehouden.

Een vijfde man zou zijn weggerend. Hij werd verderop door agenten aangetroffen en ook aangehouden. Geen van de mannen was gewond. Specialisten van het verkeersongevallenteam zijn opgeroepen en hebben een sporenonderzoek uitgevoerd en de aangetroffen situatie op foto vastgelegd.

Wat er zich precies heeft afgespeeld tussen de verdachten en hoe het komt dat de auto’s beschadigd zijn, is nog steeds onduidelijk. Wel is bekend dat er over en weer woordelijke bedreigen zijn geuit.

De mannen, afkomstig uit Den Haag, Rijswijk en Elburg, zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. Recherche Dronten doet onderzoek naar de aanleiding en toedracht van het incident.
Provincie:
Tag(s):