donderdag, 13. december 2012 - 15:52

Vijfde verdachte vast in zaak drievoudige moord Purmerland

Zaandijk

Een 24-jarige man uit Amsterdam heeft zich afgelopen dinsdag aan het politiebureau in Zaandijk gemeld. 'Hij deed dit na een verzoek van ons', meldt de politie donderdag.

De 24-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de drievoudige moord in Purmerland. 'In het belang van het onderzoek wordt niet bekend gemaakt wat de relatie van de Amsterdammer tot de slachtoffers is en zijn mogelijke rol in deze zaak', aldus de politie.

Beperkingen
De verdachte is na verhoor in verzekering gesteld en zit in alle beperkingen. Hij wordt vrijdag 14 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Naast deze verdachte zitten nog vier andere personen vast in verband met deze zaak.

Drievoudige moord
Op een parkeerplaats aan het Burgtpad in Purmerland werden op dinsdagavond 20 december de 42-jarige Arjan Kools en de 40-jarige Maurice Bouhuijs dood aangetroffen naast hun auto's. Ze bleken te zijn doodgeschoten.

Vier weken later, op 19 januari, werd het levenloze lichaam van de 34-jarige Mohamed Benbouker in het Noord-Hollands Kanaal in Landsmeer aangetroffen. Ook hij bleek ook door een vuurwapen om het leven te zijn gebracht.
Provincie:
Tag(s):