zaterdag, 29. september 2012 - 22:08 Update: 08-07-2014 0:46

Vitesse struikelt niet in de Domstad

(Elf Voetbal) Vitesse heeft FC Utrecht met beide benen op de grond gezet in de Eredivisie. De Arnhemmers behielden hun ongeslagen status in de Galgenwaard: 1-2.

Vitesse, de club met de meest efficiënte verdediging van de Eredivisie, is samen met Ajax en FC Twente nog ongeslagen dit seizoen en is er in de huidige voetbaljaargang als enige club in geslaagd om vier clean sheets te behalen. Vorig seizoen hielden de Arnhemmers veertien keer de nul. FC Utrecht, dat een ongeslagen serie van vijf competitieduels had, verloor vijf seizoenen geleden echter voor het laatst een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Het werd toen 2-4. Zowel Piet Velthuizen als Robbin Ruiter keept dit seizoen prima. Zij slikten respectievelijk slechts drie en vier tegendoelpunten.

FC Utrecht kwam sterk uit de startblokken. Thomas Oar kreeg direct een grote kans. Velthuizen hield Vitesse op de been. De ban werd uiteindelijk gebroken door Marco van Ginkel, die na schitterend voorbereidend werk van Wilfried Bony in de 55e minuut tot scoren kon komen. Kort daarop besliste Bony zelf de wedstrijd. Opmerkelijk, aangezien FC Utrecht tot aan dat moment allerminst de mindere was. Met nog ruim twintig minuten te gaan kwam FC Utrecht wel terug in de wedstrijd. Jacob Mulenga noteerde zijn vijfde Eredivisie-treffer tegen Vitesse. FC Utrecht zette vervolgens aan tot een slotoffensief, maar Vitesse hield zich zaterdagavond staande tegen de wervelwind in de Domstad.
Categorie:
Tag(s):