zaterdag, 28. juli 2012 - 9:05

Vroeg in de file op de Franse wegen

Vakantiegangers staan zaterdagochtend vast in flinke files op de Franse wegen. De ANWB verwacht dat er daar rond het middaguur ruim 600 kilometer file komt te staan.

Ook op de wegen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië is het al erg druk.

In Frankrijk stond er rond 08.30 uur al ruim 100 kilometer file. De grootste knelpunten zijn de bekende vakantieroutes naar het zuiden, zoals de A6 Parijs richting Lyon en de A7 in de Rhonevallei.

In Zwitserland blijkt de St. Gotthardtunnel in de A2 Bazel-Chiasso weer een berucht knelpunt. De vertraging loopt op tot meer dan een uur. Ook naar het noorden is vertraging. De ANWB raadt aan om te rijden via Zürich en Chur (A3, A13).

In Oostenrijk is het dringen geblazen op de A13 Innsbruck richting Brenner. Dat is de route naar Italië.

In Italië is een lange file ontstaan op de A14 tussen Bologna en Rimini. Dat is de belangrijkste weg naar de kust.

In Duitsland worden de files snel langer. In Beieren is veel geduld nodig op de A8 München richting Salzburg. Het zijn vooral de vele werkzaamheden in Duitsland die in de loop van de dag voor veel files gaan zorgen.

De ANWB verwacht het hoogtepunt van de drukte op de Europese wegen rond 13.00 uur. Na 16.00 uur neemt de drukte snel af. Volgende week zaterdag worden nog meer files verwacht, vooral in Frankrijk. Het is dan Zwarte Zaterdag, de drukste dag van het jaar.
Provincie:
Tag(s):