zondag, 25. november 2012 - 12:01

Vrouw gewond door dollemansrit alcomobilist

Amersfoort

Controle van een 25-jarige automobilist uit Soest die geen gordel droeg, mondde uit in een dollemansrit door de binnenstad. Daarbij ramde de man onder meer een andere auto, waarin een 71-jarige vrouw zat. Zij liep diverse interne verwondingen op en moest naar het UMC worden gebracht.

Omstreeks 00.25 uur zagen agenten de man rijden over de Kamp. Omdat hij geen gordel droeg, gaven ze hem een stopteken. Daarop ging de bestuurder er als een gek vandoor, via de Flierbeekstraat, Stadsring, Sint Andriesstraat de Binnen de Veste op. Daarbij slingerde hij van links naar rechts, raakte een scooter, een muur, diverse fietsen en de auto van het slachtoffer. Vervolgens ramde hij nog een container en wat paaltjes, waarna hij tot stilstand kwam. De man probeerde er nog te voet vandoor te gaan, maar kon snel worden aangehouden door de agenten.

De vrouw bleek later onder meer een klaplong en een gescheurde milt te hebben opgelopen. De verdachte werd ook naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling van zijn verwondingen. Omdat hij zelf aangaf wel wat te hebben gedronken, werd een bloedproef afgenomen. Vervolgens is de man overgebracht naar het arrestantencomplex in Houten voor nader verhoor. Over zijn drijfveren is nog niets bekend. Zijn rijbewijs is ingenomen.
Provincie:
Tag(s):