woensdag, 10. oktober 2012 - 20:39

Wasmachine overval mogelijk uit Twente

Emst

Het rechercheonderzoek naar de daders van een overval op een oudijzerhandelaar aan de Brinkerweg in Emst, op woensdag 13 juni, lijkt een link richting Twente te hebben.

Mogelijk komt de antieke wasmachine, die de twee daders achter lieten, daar ook vandaan. Het slachtoffer raakte destijds gewond en de daders gingen er met een geldbedrag in een auto vandoor. Tips zijn welkom bij de politie.

De politie heeft dinsdag 9 oktober in het programma van Opsporing Verzocht een antieke wasmachine getoond. Het rechercheteam, dat de overval onderzoekt, vermoedt dat de daders de wasmachine als schroot ergens hebben gekocht of opgehaald of dat zij deze bewust hebben meegenomen om geen argwaan te wekken. Het gaat om een uniek exemplaar en het kan haast niet anders dan dat iemand de machine herkent. Verder, zo blijkt uit het onderzoek is er mogelijk een link naar Twente. Informatie, die nog niet vrijgegeven kan worden, bevestigt dit vermoeden.

De daders kwamen op de dag van de overval op de 69-jarige oudijzerhandelaar rond 10:00 uur aanzetten met de oude wasmachine. De handelaar werd bedreigd, mishandeld en gedwongen geld af te geven. Hij raakte lichtgewond. Hierna gingen de twee overvallers er in een goudkleurige Fiat Brava vandoor.

De verdachten zijn beide vermoedelijk ongeveer 30 tot 35 jaar oud en rond de 1.85 m lang. De bestuurder had kort stekelig haar en is mogelijk gewond geraakt toen het slachtoffer hem probeerde tegen te houden. De bijrijder is opvallend dik en had kort haar.

De politie en het overvallenteam zijn met een uitgebreid onderzoek bezig, maar dit heeft tot op heden nog niet tot de aanhouding van de verdachten geleid. Een foto van een soortgelijke Fiat Brava en de veiliggestelde wasmachine leveren mogelijk meer tips op. Het item over deze overval is te bekijken op de website van Opsporing Verzocht, www.opsporingverzocht.nl
Provincie:
Tag(s):