maandag, 1. oktober 2012 - 20:45

Watertocht goed voor 75.000 euro

Assen

Bijna 2000 leerlingen van 45 Drentse basisscholen wandelden vorige week vijf dagen lang 300 kilometer dwars door Drenthe voor schoon water. De kinderen deden van 24 tot en met 28 september mee aan de Watertocht, een sponsoractie van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD). Ze hebben samen 75.000 euro opgehaald!

In de laatste week van september wandelen de leerlingen gemiddeld zes kilometer met zes liter water in een rugzak van Emmen naar Assen. Klassen van verschillende scholen wisselen elkaar af tijdens deze estafetteloop.

Vrijdag 28 september kwamen de laatste wandelaars over de finish op het Koopmansplein in Assen. Hier werden ze verwelkomd door het winkelend publiek, dj Arado en rapper Yes-R. Nadat directeur Karst Hoogsteen uit handen van de kinderen van de Burgemeester W.A. Storkschool uit Dwingeloo en de Wingerd uit Bovensmilde een cheque ontving, kreeg het publiek stunts te zien van de Acapulco Watershow.

De opbrengst van de sponsorloop is bestemd voor een betere watervoorziening in Cipendeu, een dorpje op het Indonesische eiland Java. Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) bestaat 75 jaar en organiseerde de Watertocht.
Provincie:
Tag(s):