maandag, 7. mei 2012 - 10:58

Zes kandidaten CDA- lijsttrekkerschap bekend

Den Haag

De zes kandidaten die gaan strijden voor het CDA-lijsttrekkerschap zijn bekend.

Voor de procedure hebben zich twaalf kandidaten gemeld. Deze kandidaten hebben afgelopen zaterdag een gesprek gehad met de kandidaatstellingscommissie onder leiding van Yvonne van Rooy. De commissie heeft vastgesteld of de kandidaten voldoen aan de statutaire vereisten voor de invulling van het lijsttrekkerschap, als ook beoordeeld of de kandidaten voldoen aan de profielschets, die door het partijbestuur voor de vacature van de lijsttrekker was opgesteld.

Het gaat om de namen
Henk Bleker - staatssecretaris EL&I
Sybrand van Haersma Buma - fractievoorzitter Tweede Kamer
Mona Keijzer - wethouder Purmerend
Liesbeth Spies - minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Madeleine van Toorenburg - Lid Tweede Kamer
Marcel Wintels - voorzitter College van Bestuur Fontys Hogeschool

De verkiezing van de lijsttrekker vindt plaats over twee rondes. In de eerste ronde nemen de kandidaten het tegen elkaar op in vier debatten. Leden kunnen met behulp van een unieke stemcode vanaf donderdag per telefoon en internet hun stem uitbrengen op een van de kandidaten. De eerste ronde sluit op 18 mei.

In het geval geen van de kandidaten in de eerste ronde een meerderheid van de stemmen behaalt, gaan de twee kandidaten met het hoogste aantal stemmen door naar de tweede ronde. De leden kunnen dan tot 1 juni (12.00 uur) opnieuw hun stem uitbrengen op een van deze twee kandidaten. Op die dag wordt bekend gemaakt wie de nieuwe lijsttrekker voor het CDA is.
Provincie:
Tag(s):