donderdag, 9. februari 2012 - 11:20

Zoekactie met politiehond en helikopter na inbraak: één arrestatie

Dronten

In de nacht van woensdag op donderdag zijn inbrekers overlopen bij een pand aan Tjonger. De daders vluchtte een weiland in bij de Dronterringweg.

Bij de zoekactie werden een politiehond en een politiehelikopter ingezet. Eén verdachte, een 36-jarige man uit Utrecht, is aangehouden en zit vast. Bij het onderzoek zijn twee auto’s in beslag genomen. De recherche Dronten heeft de zaak in onderzoek.

Rond middernacht werden twee mannen door een buurtbewoner betrapt toen ze probeerden in te breken in een pand aan Tjonger. Via 1-1-2 werd de politie gebeld die direct met meerdere eenheden op jacht ging naar de twee weggerende mannen. Een politie-eenheid zag één van de daders het weiland in rennen en zette de achtervolging in. Omdat de man zich in het uitgestrekte landschap verstopte werd een politiehond ingezet. Ook een politiehelikopter ondersteunde de zoekactie.

Politiemensen controleerden diverse schuren maar troffen op een locatie alleen een achtergelaten tas met inbrekerswerktuig en andere spullen aan. Deze tas is voor onderzoek in beslag genomen. Na enige tijd werd een man gezien nabij het station van Dronten. Alerte agenten controleerden de man en konden hem op basis van signalement en sporen op zijn kleding aanhouden. Twee auto’s, die in de nabijheid van de Rivierendreef stonden geparkeerd zijn in verband met deze zaak in beslag genomen. De tweede verdachte is niet gevonden. De aangehouden verdachte is een veelpleger uit de regio Utrecht.
Provincie:
Tag(s):