zaterdag, 22. juni 2013 - 16:50 Update: 03-07-2014 0:56

AbvaKabo:6 miljard extra bezuinigingen is einde sociaal akkoord

Foto van stapel euro's | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

In het radioprogramma Tros Kamerbreed stelt AbvaKabo-voorzitter Corrie van Brenk dat mocht het kabinet in augustus besluiten om 6 miljoen extra te gaan bezuinigen, dit het einde betekent van het sociaal akkoord.

Althans wat Van Brenk betreft, want ovolgens haar gaat FNV-voorzitter Ton Heerts over de kwestie. Maar afgelopen donderdag heeft Ton Heerts al gezegd dat er acties zullen komen als het kabinet besluit om een nullijn voor ambtenaren in te voeren.

In het wekelijkse gesprek met de minister-president zei Mark Rutte vrijdag dat het kabinet pas in augustus een beslissing neemt over nieuwe bezuinigingen. Verder zei hij alleen dat het pakket uit maart 'geheel of gedeeltelijk' herleeft.

Sociaal akkoord

In het sociaal akkoord van afgelopen april sprak het kabinet met werkgevers- en werknemersorganisaties af dat geplande extra bezuinigingen van - toen nog - 4,3 miljard zouden worden uitgesteld. Deze week besloot het kabinet echter dat er vanwege de aanhoudende crisis toch meer moet worden bezuinigd: 6 miljard.

 

 

Provincie: