vrijdag, 31. mei 2013 - 9:38 Update: 03-07-2014 0:57

Asielzoekers Vluchtkerk nu in pand leegstaand kantorencomplex

Foto van vluchtkerk St. Jozef | BON
Foto: Bon
Asielzoekers Vluchtkerk nu in pand leegstaand kantorencomplex
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De uitgeprocedeerde asielzoekers hebben een nieuw onderdak gevonden.

Krakers hebben in een leegstaand kantorencomplex van corporatie De Key aan de Jan Tooropstraat een pand voor hen beschikbaar gemaakt. Dit meldt RTV Noord-Holland/

De grote groep uitgeprocedeerde asielzoekers, die enkele maanden verbleven in de Amsterdamse Vluchtkerk, verlieten  deze vrijdagmiddag rond 16.00 uur.

De asielzoekers hadden hun matrassen en spullen op een grasveld tegenover de kerk neergelegd. Het zag er naar uit dat ze de nacht in de buitenlucht zouden moeten doorbrengen.

De illegalen komen uit landen als Somalië , Sudan en Ethiopië en zijn vorig jaar september begonnen met een demonstratie tegen hun uitzichtloze situatie in Nederland. Tot eind november hebben ze gebivakeerd in een tentenkamp in Amsterdam Osdorp. Hierna kregen ze onderdak in de St. Jozefkerk die op dat moment leeg stond. 

Van de gemeente Amsterdam kregen rond de 140 personen een bedrag van 225 euro om te reizen, rechtsbijstand in de hand te nemen of beltegoed te kopen. De GGD verzorgt de opvang van ruim 20 illegale asielzoekers die medische hulp nodig hebben. 

 

Provincie:
Tag(s):