zondag, 28. juli 2013 - 22:54 Update: 03-07-2014 0:54

Ballonnen aan roodgekleurde horizon in Joure

Foto van heteluchtballonnen in Joure | Frank Vink
Foto: Frank Vink
Joure

Zondag waren er op de slotdag van de Friese Ballonfeesten in Joure weer heel wat bijzondere soorten en vormen van luchtballonnen te zien aan prachtig rood gekleurde horizon.

De Friese Ballonfeesten staan al jaren in de top van toonaangevende zomerfestiviteiten in Nederland. Jaarlijks komen er dan ook maar liefst meer dan 20.000 bezoekers naar Joure.

Ook de 28e editie, van 24 tot en met 28 juli, werd dit jaar weer goed bezocht door een grote groep enthousiaste toeschouwers die volop genoten.

'Balloon City'
Het publiek kreeg vanaf afgelopen woensdag iedere avond een prachtige show van een groot aantal heteluchtballonnen voorgeschoteld. Tijdens het ballonspektakel stegen maar liefst 35 ballonnen uit binnen- en buitenland op vanuit Joure, ook wel “Balloon City” genoemd.


Het schouwspel werd met verbazing door het in groten getale aanwezige publiek gadegeslagen. De indrukwekkende heteluchtballonnen, met allemaal hun eigen bijzondere vormen, werden op de Nutsbaan in Joure uitgevouwen, verwarmd en stegen uiteindelijk op.

 
Provincie: