maandag, 23. september 2013 - 15:22 Update: 03-07-2014 0:51

De Boer baalt na nederlaag: Dit is Ajax niet

Kind met shirt Ajax | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Eindhoven/Amsterdam

Ajax-trainer Frank de Boer was zondag flink teleurgesteld na de 4-0 nederlaag van zijn team tegen PSV.

De keuzeheer zag zijn manschappen vrijwel kansloos onderuit gaan in Eindhoven. Ajax mocht nog van geluk spreken dat de score niet hoger uitviel in het voordeel van PSV.

"We moeten nu aan het zelfvertrouwen gaan werken en snel herstellen. Hoe moeilijk het ook is in deze fase, als je twee keer met 4-0 op je broek krijgt", vertelt de eindverantwoordelijke tegenover FOX Sports. "Dit is Ajax niet. Je hebt de controle, ook in de tweede helft." Ajax kwam in het tweede bedrijf op achterstand door een blunder van doelman Kenneth Vermeer.

Vlak na het openingsdoelpunt volgden de andere treffers elkaar in snel tempo op. "Het is heel ernstig en niet goed in die fase", gaat De Boer verder. "Vooral als je ziet hoe we staan te pielen in die hoek (bij de 1-0, red.), is het extreem amateuristisch."

Vermeer is al enige tijd punt van discussie. Hij viel de afgelopen weken vooral op door diverse blunders. De hoofdtrainer wilde echter niets zeggen over de positie van Vermeer. "Als het op is voor hem, ga ik dat sowieso niet voor de camera zeggen. Het is een collectief falen, je moet niet naar één man kijken."

 

Categorie: