zondag, 5. mei 2013 - 12:41 Update: 03-07-2014 0:58

Files verwacht door vakantiegangers tijdens avondspits voor Hemelvaart

Foto van file op snelweg A4 | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

'De avondspits van woensdag 8 mei verloopt vanwege Hemelvaart een stuk drukker dan normaal', zo voorspelt de ANWB zondag.

'Veel mensen gaan genieten van een extra lang weekend. De grootste kans op files is er op de wegen in het midden van het land en in de regio Arnhem/Nijmegen', aldus de ANWB.

Veel mensen gebruiken het hemelvaartweekend voor een korte vakantie in eigen land. Maar ook Duitsland, Frankrijk en België zijn populair voor een paar dagen weg. De vakantiegangers veroorzaken woensdagmiddag extra drukte op de weg. De kans op files is het grootst op de wegen naar de Veluwe (A1/A28/A50), rond Arnhem/Nijmegen (A12/A50) en naar het zuiden (A2/A27). Na 19.30 uur is de vakantiedrukte volgens de toeristenbond grotendeels voorbij. 

Ook op de wegen in het buitenland wordt het woensdag merkbaar drukker. In België staan de langste files waarschijnlijk rond Antwerpen en Brussel. Ook loopt het waarschijnlijk vast op de E40 Brussel - Oostende. 

In Frankrijk is er woensdagmiddag kans op files op de wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden. In Duitsland loopt het vast op de wegen naar de Noord- en Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland wordt het vooral druk op de routes naar het zuiden, waarbij in Zwitserland vooral de Sint Gotthardtunnel in de A2 een groot knelpunt is. 

Op zondag 12 mei reizen de meeste mensen in de loop van de middag weer terug naar huis met opnieuw kans op veel files.

Evenementen tijdens Hemelvaart:
Dauwpop in Hellendoorn, donderdag 9 mei
KNVB bekerfinale in De Kuip in Rotterdam, donderdag 9 mei
Breda Jazz van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei in Breda

Wegafsluitingen A27 Breda richting Utrecht:
Tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem. Van dinsdag 7 mei 22.00 tot maandag 13 mei 05.00 uur
Tussen de Merwedebrug bij Gorinchem en knooppunt Everdingen. Van donderdag 9 mei 21.00 tot maandag 13 mei 05.00 uur

 
Provincie: