woensdag, 20. november 2013 - 11:46 Update: 03-07-2014 0:48

Van Gaal:Rood voor Lens was onterecht

Foto van Louis van Gaal | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal) "Ik heb zelden een tiental gezien dat zo kan knokken, dat nog zoveel kansen creeërt en dat eigenlijk ook nog gaan pressen."

Bondscoach Louis van Gaal was gisteravond (dinsdag) een tevreden man in de Amsterdam ArenA.Het Nederlands elftal speelde met 0-0 gelijk tegen Colombia. Ondanks dat het 55 minuten met een man minder speelden. Al had zijn team volgens hem niet zoveel druk hoeven zetten op de Zuid-Amerikaanse tegenstander. "Dat hadden we niet moeten doen."

Door het gelijke spel bleef het Nederlands elftal het hele kalenderjaar 2013 ongeslagen. De twaalf interlands leverden zeven overwinningen en vijf gelijke spelen op. "Dat is toch knap", aldus Van Gaal. "Oekraïne heeft vanavond verloren van Frankrijk, dat betekent dat wij als enige land ter wereld ongeslagen zijn gebleven."

Van Gaal vond het duel met Colombia 'een topwedstrijd'. "Het ging ergens om. Ook al was het een vriendschappelijke wedstrijd. De ploeg die zich beheerst, die wint dan meestal. Ik vind dat wij ons beheerst hebben opgesteld. De rode kaart van Jeremain Lens was niet terecht. Dat was meer geel. Die Colombiaan had rood moeten krijgen, maar de scheidsrechter zag niet wat hij deed," zei hij tegenover De Telegraaf.

"Het was een echt potje. Die jongen wilde Rafael van der Vaart ook niet uit de wedstrijd trappen. Zoiets kan gebeuren in een echt potje. Ik ben blij met zo'n tegenstander en trots op mijn ploeg. Ik ga zo een wijntje drinken."

Categorie:
Tag(s):