zondag, 15. september 2013 - 15:27 Update: 03-07-2014 0:52

Gijp één van de zes genomineerden NS-publieksprijs

Foto van boek bladeren | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

Het boek ‘Gijp’ van Michel van Egmond is één van de 6 genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs 2013. Dit heeft de NS zondagmiddag bekendgemaakt.

Verder zijn genomineerd: ‘Aan niemand vertellen’ van Simone van der Vlugt, ‘De vergelding. Een dorp in tijden van oorlog’ van Jan Brokken, ‘De voedselzandloper’ van Kris Verburgh, ‘Dit zijn de namen’ van Tommy Wieringa, en ‘Reizen zonder John. Op zoek naar Amerika’ van Geert Mak.

Zondagmiddag openden de auteurs op het NS Hoofdkantoor in Utrecht gezamenlijk de stemperiode die loopt tot 14 oktober. Op 15 oktober wordt in De Wereld Draait Door bekendgemaakt welk boek de meeste stemmen heeft behaald en zich Boek van het Jaar 2013 mag noemen.

De zes oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (mei 2012 - mei 2013). Het Nederlandse publiek kan stemmen op één van deze zes genomineerden of op een Nederlandstalig boek naar keuze, via www.nspublieksprijs.nl of per sms (Boek <spatie> titel naar 2255). 

Daarnaast stemt een Kernjury, bestaande uit 275 jaarlijks wisselende leden. Deze Kernjury werd vandaag in aanwezigheid van de auteurs geïnstalleerd. De stemmen van de Kernjury en die van het algemene publiek bepalen samen welk boek de NS Publieksprijs 2013 wint.

De NS Publieksprijs is dé boekenpublieksprijs van Nederland. Vorig jaar brachten ruim 70.000 mensen hun stem uit. De prijs bestaat, naast de eretitel Boek van het Jaar 2013, uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een NS Altijd Vrij abonnement 1e klas.

 
Categorie: