maandag, 23. december 2013 - 13:37 Update: 03-07-2014 0:46

Kerstdiner in het ziekenhuis

Foto van echtpaar Grippeling | Dewi Koomen-Bakker/Westfriesgasthuis
Foto: Dewi Koomen-Bakker/Westfriesgasthuis
Hoorn

Voor patiënten is het tijdens de feestmaand december niet de leukste tijd om in het ziekenhuis te liggen.

Om toch mee te kunnen genieten van de kerstsfeer werd afgelopen zondag 22 december in het Westfriesgasthuis in Hoorn een kerstdiner voor patiënten en hun naasten georganiseerd.

Bijna 200 patiënten, familie en vrienden genoten van een heerlijk kerstmenu. Op de afdeling Cardiologie kunnen de patiënten vanwege hartbewaking niet naar het diner in het personeelsrestaurant komen.

Voor hen werden de tafels in het dagverblijf op de vierde verdieping gedekt. 

Bijzondere kerst 
Sommige gezinnen hebben al tijden niet met elkaar aan tafel kunnen eten. Anderen beleven helaas misschien wel hun laatste kerst samen. Een echtpaar schuift aan met hun pasgeboren kindje. Het zijn stuk voor stuk bijzondere verhalen. 

De heer Grippeling geniet van het kerstdiner met zijn vrouw en zoon. “Toevallig was ik vorig jaar ook rond de kerstdagen hier opgenomen, dus dit is mijn tweede kerstdiner in het ziekenhuis. En het is perfect, zo ontzettend leuk en ongedwongen. Als ik volgend jaar weer op de been ben, wil ik wel komen helpen!”, grapt hij.

Handgemaakte bonbons
Het diner werd mede mogelijk gemaakt dankzij gulle giften van bedrijven en de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. Deli XL leverde het eten, schoonmaakbedrijf GOM verzorgde de kerstversiering en Bakkerij Otten sloot het diner af met handgemaakte bonbons.

”Dit kerstdiner is precies wat de Vrienden van het Westfriesgasthuis willen steunen: op deze manier maken we het mogelijk om het verblijf in het ziekenhuis een beetje meer als thuis aan te laten voelen.” zegt Jan Jaap Nierop van de vriendenstichting. 

 
Provincie: