vrijdag, 21. juni 2013 - 10:18 Update: 03-07-2014 0:56

Kind ernstig gewond na aanrijding met meerdere gewonden Staphorst

Foto van VOA politie verkeersongeval | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Bij een botsing tussen twee personenauto’s in Staphorst zijn donderdagmiddag laat in totaal twee volwassenen en drie kinderen gewond geraakt. 'Eén kind van 6 jaar is ernstig gewond geraakt', meldt de politie vrijdag.

De aanrijding vond rond 17.50 uur plaats op het kruispunt van de Lommertsteeg en de Zwarteveenweg, buiten de bebouwde kom van Staphorst. Een 41-jarige vrouw uit Staphorst reed met haar vijf kinderen, in de leeftijd van 1 tot 11 jaar, over de Lommertsteeg.

Vermoedelijk heeft zij een van rechts over de Zwarteveenweg naderende automobilist over het hoofd gezien, met een botsing tussen beide auto’s tot gevolg. De auto die uit de Zwarteveenweg kwam werd bestuurd door een 20-jarige man uit Rouveen. Hij werd onder meer met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

Meisje (6) ernstig gewond
De auto van de 41-jarige vrouw is vermoedelijk één keer over de kop geslagen. De vrouw en drie van haar kinderen raakten gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van de kinderen, een 6-jarig meisje, is er ernstig aan toe. Dit meisje was mogelijk uit de auto geslingerd. Het 1-jarige kind en het oudste kind bleven op een buil of schram na ongedeerd, maar zijn uit voorzorg wel meegegaan naar het ziekenhuis en nagekeken.

Eerste hulp passanten
Direct na het ongeval hebben enkele passanten als eerste hulp verleend, onder andere aan het 6-jarige meisje. Ook de hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brandweer heeft uit voorzorg de 41-jarige vrouw uit haar auto geknipt. De 20-jarige man kwam zelf uit zijn auto. Het 11-jarige kind heeft direct na het ongeval ook hulp verleend en onder andere haar zusje van 1 uit de auto gehaald. 

De Verkeersongevallendienst van de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld om vast te stellen wat er precies is gebeurd.

Provincie:
Tag(s):