donderdag, 31. januari 2013 - 14:05

Leerlingen onwel door aceton en ethanol

Sittard

In de luchtmonsters die donderdagmiddag door de brandweer werden genomen op de school aan de Broeksittarderweg in Sittard werden sporen van ethanol en aceton aangetroffen. Dit meldt de politie donderdagavond.

'De klachten van de leerlingen passen bij het inademen van deze stoffen en gaan vanzelf over. De concentratie die werd aangetroffen was zo laag, dat de school in principe geen maatregelen hoeft te treffen', aldus de politie.

Luchten
Uit voorzorg zullen medewerkers vrijdagochtend vanaf 08.00 uur het gebouw nog eens goed luchten waarna er gewoon les zal worden gegeven.

Eerdere berichtgeving
Bij een school aan de Broeksittarderweg heeft iemand donderdag rond 12.00 uur een nog onbekende vloeistof in de aula gespoten. Zo'n 30 leerlingen raakten hierdoor onwel. Dit maakte de politie donderdagmiddag bekend.

De klachten bestaan vooral uit prikkelende ogen en luchtwegen. Tevens klagen leerlingen over misselijkheid en hoofdpijn. De ambulancedienst heeft de leerlingen onderzocht, maar geen van hen hoefde naar het ziekenhuis.

De brandweer probeert te achterhalen om welke vloeistof het gaat. Leerlingen worden door de politie gehoord om er achter te komen wie de vloeistof gespoten heeft.
Provincie:
Tag(s):