dinsdag, 28. mei 2013 - 9:51 Update: 03-07-2014 0:57

Marteling mogelijke doodsoorzaak Lodewijk Severein en Ingrid Visser

Marteling mogelijke doodsoorzaak Lodewijk Severein en Ingrid Visser
Foto: Archief FBF.nl
Alquerías

Lodewijk Severein en zijn vriendin ex-volleybalster Ingrid Visser zijn doodgemarteld. Dat schrijft de Spaanse krant La Verdad dinsdag die zich baseert op politiebronnen.

Zo zouden de daders Severein zijn kaak hebben gebroken en zijn tanden uit zijn mond hebben getrokken. Ingrid Visser zou niet, of in mindere mate, het slachtoffer zijn geworden van martelingen. Wel werden beide lichamen in vuilniszakken aangetroffen waarbij een of meerdere lichaamsdelen van de romp waren gescheiden. Zondagavond werden de twee lichamen in een citroenboomgaard in Alquerías in de buurt van de Zuid-Spaanse stad Murcia gevonden. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om het vermiste Nederlandse stel, al moet officieel nog een identificatie plaatsvinden.
Inval
De politie deed afgelopen vrijdag een inval in een appartement van een van de verdachten in de buurt van Murcia. Daar vond de politie sporen van een geweldsmisdrijf. De Spaanse bewoner, voormalig manager en technisch directeur van volleybalclub CAV Murcia 2005, en twee Roemenen werd opgepakt. De Roemenen zijn verantwoordelijk voor het vuile werk. Niet alleen het martelen en doden, maar ook het opruimen van de bloedsporen.
Zoekactie familie
Ingrid Visser en Lodewijk Severein werden dinsdag 14 mei voor het laatst gezien. Familie en vrienden maakten zich nadien zorgen en gingen zelf op zoek in Spanje. Rond Murcia deelden vrijwilligers flyers uit. Vorige week woensdag werd hun huurauto gevonden. De auto stond geparkeerd in Murcia. Ingrid Visser (35) was voormalig topvolleybalster. Van 2009 tot 2011 volleybalde Visser in Murcia. Haar vriend, Lodewijk Severein (57), was manager van het volleybalteam.