maandag, 11. november 2013 - 18:10 Update: 03-07-2014 0:49

Nederlandse Leeuwen gratis naar Nederland-Colombia

Foto van Oranje voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De KNVB geeft Nederlanders die het woord 'Leeuw' in hun voor- of achternaam hebben gratis toegang tot de interland van het Nederlands elftal tegen Colombia. Dit meldt de KNVB maandagmiddag.

De oefeninterland tegen de Zuid-Amerikanen wordt dinsdag 19 november gespeeld in de Amsterdam ArenA. Er is plaats voor 500 'Leeuwen' in het stadion.

,,De weg naar het WK beleven we met z’n allen”, zegt woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB. ,,Spelers, technische staf, sponsoren en fans. We schrijven samen geschiedenis. Samen vormen we één reusachtige Oranje Leeuw. Met deze actie willen we het belang van zoveel mogelijk 'leeuwen', die het team vooruitschreeuwen, op een ludieke manier onderstrepen. Daarbij is de wedstrijd tegen Colombia een belangrijke test, waarvoor we wat extra 'leeuwen' goed kunnen gebruiken."

Wie het woord 'Leeuw' in zijn voor- of achternaam heeft kan zich via een speciale link aanmelden. Uit alle 'leeuwen' worden 250 koppels gehaald, die vervolgens in een speciaal ‘leeuwenvak’ de wedstrijd mogen bezoeken.