woensdag, 11. september 2013 - 17:32 Update: 03-07-2014 0:52

Omwonenden graaien dollarbiljetten uit de lucht in Tilburg

Foto van 100 dollar biljetten
Tilburg

Afgelopen dinsdag kregen zowel de gemeente Tilburg, als de politie geruchten te horen dat er bij graafwerkzaamheden geld gevonden zou zijn.

Geruchten
Volgens deze geruchten zou afgelopen maandag 9 septemberbij renovatiewerkzaamheden in de Lijsterstraat / Merelstraat geld gevonden zijn. Tijdens graafwerkzaamheden op een sloopterrein zou een nog onbekend geldbedrag, bestaande uit $ 100,- biljetten zijn gevonden. 

Het zou gaan om Amerikaanse dollars. Diverse personen zouden de biljetten ter plekke onderling hebben verdeeld. De renovatiewerkzaamheden in de wijk Oud-Zuid vinden plaats in opdracht van de gemeente Tilburg. Op het moment van de vondst werd noch de gemeente Tilburg, noch de politie geïnformeerd.

In beslag genomen
Gezien de hardnekkigheid van de geruchten stelde de recherche een nader onderzoek in. Inmiddels heeft de politie een aantal dollarbiljetten kunnen traceren. Deze biljetten zijn in het belang van het verdere onderzoek beslag genomen. 

Over de precieze herkomst worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan. Het recherche onderzoek in namelijk nog in volle gang.

Gevonden
De politie wijst er op dat het wettelijk verplicht is om gevonden voorwerpen te melden bij de gemeente. Verder staat met borden aangegeven dat het bewuste bouwterrein niet betreden mag worden. Tiwos, politie en gemeente Tilburg nemen daarvoor aanvullende maatregelen.