dinsdag, 15. oktober 2013 - 7:51 Update: 03-07-2014 0:50

Opgerolde drugsbende bestond voor deel uit medewerkers Schiphol

foto van inval Marechaussee | Marechaussee
Foto: fbf archief
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft in een grootschalig onderzoek naar de invoer van cocaïne uit Midden en Zuid-Amerika vijftien verdachten aangehouden.

De mannen worden ervan verdacht deel uit te maken van een crimineel samenwerkingsverband dat verschillende cocaïnetransporten organiseerde naar Nederland. In het onderzoek, uitgevoerd door het team zware criminaliteit van de Marechaussee kwamen de verdachten met Nederlandse, Turkse en Colombiaanse nationaliteit, variërend in leeftijd van 23 tot 65 naar voren.

Onder de verdachten bevinden zich zeven medewerkers van een bedrijf op Schiphol. De mannen worden er onder meer van verdacht de cocaïne, die veelal verstopt zat in vliegtuigen, uit de toestellen te halen en verder Nederland in te smokkelen. De meeste verdachten zijn woonachtig in de regio Amsterdam. Een aantal aanhoudingen werd verricht door het arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee omdat het vermoeden bestond dat die verdachten in het bezit van vuurwapens zouden zijn.

Tijdens diverse zoekingen in woningen van verdachten zijn vuurwapens, geld en verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Het team zware criminaliteit van de Marechaussee zal verder onderzoek doen naar de aangehouden verdachten onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.