zaterdag, 16. februari 2013 - 11:53

Schietpartij A50 leidt tot ernstig gewonde agent en gewonde verdachte

Hattemerbroek

Na een achtervolging op de A50 werd zaterdagochtend omstreeks 03.00 uur een 37-jarige man uit Wolvega aangehouden.

De 37-jarige automobilist kwam uit de richting van Apeldoorn toen hij meerdere stoptekens van de politie kreeg. Deze negeerde hij; in plaats van te stoppen ging de man ervandoor. Daarop werd een achtervolging ingezet met meerdere politieauto’s. Ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek (kruising A50-A28) werd de man tot stilstand gedwongen. Daarbij zijn schoten gelost, waardoor een agent gewond raakte. Hij is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

De verdachte kon uiteindelijk uit zijn auto worden gehaald en is voor nader onderzoek ingesloten. Media melden dat de verdachte ook gewond is. De politie denkt dat de verwondingen zouden zijn veroorzaakt doordat de man tijdens de achtervolging tegen de vangrail botste.

Over het hoe en wat rondom de schietpartij zijn nog geen nadere gegevens bekend. Zoals gebruikelijk bij schietincidenten waar politiemedewerkers bij betrokken zijn en waarbij letsel is ontstaan, doet de Rijksrecherche onderzoek naar de toedracht.
Provincie:
Tag(s):