donderdag, 5. december 2013 - 22:08 Update: 03-07-2014 0:47

Vader aangehouden na gijzeling van eigen kind

foto van gijzeling politie | fbf archief
Foto: Archief bon
Swalmen

Een succesvolle interventie door de politie heeft donderdagavond rond 18.45 uur op de Rijksweg geleid tot de bevrijding van een 3-jarig kind dat door de vader was gegijzeld. De vader, een 37-jarige man uit Heerlen, is aangehouden.

De man had donderdagmiddag zijn vrouw bedreigd en mishandeld en vervolgens hun kind meegenomen in zijn auto. De man heeft tijdens zijn vlucht onder meer twee auto's geramd waarna hij is doorgereden. In Belfeld is hij uit zijn auto gestapt en heeft onder bedreiging en met geweld een vrouw haar auto afhandig gemaakt. In deze auto heeft hij zijn vluchtroute vervolgd naar Tegelen. De verdachte reed met zeer hoge snelheid en heeft in zijn poging te ontkomen vijf keer een politievoertuig geramd.

Op de Rijksweg in Swalmen kon hij door twee politieauto's tot stoppen worden gedwongen. Het kind is ongedeerd door de politieagenten uit de auto gehaald. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor. Door de politie is erder een Burgernetbericht verstuurd waarin gevraagd werd uit te zien naar de auto met daarin het kind.

Provincie:
Blik op 112: