donderdag, 11. juli 2013 - 22:31 Update: 03-07-2014 0:55

Veel geld voor vervoerders na vergeten uitchecken reiziger

Veel geld voor vervoerders na vergeten uitchecken reiziger
Foto: Archief FBF.nl
Veel geld voor vervoerders na vergeten uitchecken reiziger
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Als je vergeet uit te checken bij de bus, metro of tram ben je 4 euro kwijt samen met het instaptarief. Bij de trein is de 20 euro. Dit geld kan door de reiziger terug gevraagd worden. Maar dat gebeurt heel vaak niet.

De Tweede Kamer wil graag weten hoeveel geld de vervoerders verdienen aan de reizigers die vergeten uit te checken. Een onafhankelijk onderzoek moet in het najaar duidelijkheid geven.

De Tweede Kamer vreest dat het heel wat geld is wat de vervoerders op deze manier verdienen. Dat geld kan natuurlijk goed gebruikt worden voor het verbeteren van het vervoer. Maar wat er nu mee gebeurt is nog onduidelijk. Door consumentenorganisaties te betrekken bij het proces kan goed besloten worden waar het geld aan besteed moet worden.

Om met verbeteringen te komen willen de vervoerders de uitcheckpaaltjes op betere plaatsen neer zetten zodat mensen niet meer vergeten uit te checken Ook moet er een digitaal loket komen waar reizigers hun geld terug kunnen vragen. En naar aanleiding van het onderzoek wordt er bekeken wat het maximale percentage van mensen die vergeten uit te checken mag zijn in de toekomst.

Provincie: