vrijdag, 20. december 2013 - 19:32 Update: 03-07-2014 0:46

Vondst grondstoffen vuurwerk leidt tot ontruiming 5 woningen

Foto van auto EOD | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Aan de Driendijk in Heenvliet zijn vrijdag vijf woningen ontruimd na het aantreffen van een aanzienlijke voorraad grondstoffen voor vuurwerkbommen.

Zeven bewoners zijn geëvacueerd en moesten de nacht elders doorbrengen. De bewoner van het pand in kwestie is aangehouden.

Na binnengekomen informatie doorzochten agenten vrijdag de woning. Ze vonden een grote partij zelfgemaakt vuurwerk en veel grondstoffen zoals flitspoeder in de woning en een schuur.

De grondstoffen lijken door de hele woning opgeslagen en verstopt te zijn. De zoektocht gaat daarom zaterdag verder. Op advies van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie zijn naast de woning in kwestie nog vier andere ontruimd. Voor de zeven bewoners wordt opvang geregeld en de achtste, een 63-jarige man, zit voorlopig in de cel. De vijf woningen werden vannacht bewaakt.

Vuurwerk

Als politie zijn we mede afhankelijk van meldingen van alerte burgers. Wij gaan met de meldingen aan de slag. De vondst van deze partij is daar een voorbeeld van.

Heb je iemand in je omgeving die handelt of in het bezit is van (illegaal) zwaar vuurwerk? Of ken je iemand die het nodig vond een bushokje of prullenbak te vernielen? Meld het! Dit kan via het algemene telefoonnummer van politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.