woensdag, 9. april 2014 - 13:00 Update: 03-07-2014 0:38

35 kilo cocaïne in dubbele bodem auto Rotterdam

Foto van politieauto in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Na het ontdekken van 35 kilo cocaïne in een auto heeft de politie dinsdagavond drie mannen gearresteerd. Dit meldt de politie woensdag.

'De cocaine zat verstopt in een dubbel bodem in de auto en in een woning in Rotterdam vonden agenten nog eens 4 kilo harddrugs, dure kleding en kostbare sieraden', aldus de politie.

In een lopend onderzoek naar de handel in verdovende middelen werd dinsdag een onderzoek ingesteld aan de Boezemkade in Rotterdam. Daar zagen agenten drie mannen met grote tassen uit een woning komen en in een auto wegrijden. De agenten volgden de auto tot aan Amsterdam en zetten de auto toen aan de kant.

In eerste instantie werden de tassen niet meer gevonden. Maar bij verder onderzoek bleken de tassen met 35 kilo cocaïne verstopt in een speciaal geprepareerde ruimte in de bodem van de kofferbak. De drie inzittenden, twee Rotterdammers van 32 en 40 jaar, en een Schiedammer van 36, werden aangehouden.

De recherche zette het onderzoek voort in de woning aan de Boezemkade in Rotterdam. Daar kwamen op dat moment twee vrouwen naar buiten, ook met volle tassen. Hier bleken dure horloges en andere kostbare sieraden in te zitten. De vrouwen (26 en 31) werden ook gearresteerd.

In de woning zelf werd nog eens 4 kilo harddrugs aantroffen. Ook vond de politie een vuurwapen, dure kleding en exclusieve tassen en sieraden. De drugs, het vuurwapen en de gevonden goederen zijn in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

 

Provincie: