zaterdag, 22. februari 2014 - 14:49 Update: 03-07-2014 0:41

Conflict in de relationele sfeer eindigt met vuurwapenschoten

Foto van vuurwapen | JPG
Foto: JPG

In de wijk Slotjes is afgelopen nacht tijdens een conflict, vermoedelijk in de relationele sfeer, met een vuurwapen geschoten.

Er zijn drie aanhoudingen verricht. Het gaat om drie in Oosterhout wonende mannen van 29, 32 en 38 jaar. De politie is nog op zoek naar een vierde betrokkene.

De politie kreeg vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag  omstreeks 01.45 uur een melding dat er in de wijk Slotjes voor een woning geschoten zou zijn. Ook zou iemand met een taser bedreigd zijn. Ter plaatse hoorden de agenten van een bewoner dat hij naar buiten gegaan was omdat er voor de woning van zijn buren een conflict gaande was. Hij zag vier mannen staan, een van hen kwam op hem af en bedreigde hem met een stroomstootwapen en sommeerde hem weer naar binnen te gaan. Toen hij weer in zijn woning was, hoorde hij een schot van een vuurwapen gaan.

Conflict

Voor de bedoelde woning werden de 38-jarige bewoner en een 32-jarige man die bij hem op bezoek was aangetroffen. Zij verklaarden ruzie te hebben gehad met twee andere mannen die inmiddels in een auto waren weggereden. Het zou gaan om een ruzie in de relationele sfeer. Een van die mannen had het raam van de voordeur vernield en toen de bewoner tegen zijn hoofd geslagen. Op het trottoir werd een lege huls aangetroffen. Er werd echter niemand aangetroffen met een verwonding ten gevolge van vuurwapengebruik.

Aanhoudingen

De politie heeft, omdat onduidelijk bleef wie er geschoten had, beide mannen aangehouden. Later op de nacht werd elders in Oosterhout nog een 29-jarige man gearresteerd. De recherche vermoedt dat hij een van de andere twee mannen was die betrokken is bij het incident. Er zijn tot op heden nog geen vuurwapens aangetroffen. Vandaag wordt een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld.

 

Provincie:
Blik op 112: