woensdag, 13. augustus 2014 - 21:17

'Dierenartsen in Winschoten op de vingers getikt'

'Dierenartsen in Winschoten op de vingers getikt'
Foto: Achief MV
Winschoten

Het Veterinair Tuchtcollege in Den Haag heeft twee dierenartsen van een praktijk in Winschoten berispt voor het onvoldoende zorg verlenen aan een Mechelse herder die zwanger was van twaalf pups. Dit meldt RTV Noord woensdag.

Een hondenfokster uit Bellinwedde had haar zwangere hond onder controle bij de dierenartsen. Tien dagen voordat de hond was uitgerekend werd deze doodziek. Via een telefonisch consult had een van de dierenartsen gezegd het dier een pijnstiller toe te dienen.

De zwanger hond moest een spoedkeizersnede ondergaan en ‘een extreem aantal’ pups overleefde het niet. De hondjes bleken door verstikking om het leven te zijn gekomen. De vrouw kreeg na de operatie de hond liggend mee naar huis en kon nog niet lopen. Het dier overleefde de ingreep niet.

Het tuchtcollege is van menig dat de huisartsen te veel afstand hadden genomen en zelf de regie in handen moeten houden en niet overdragen aan de fokster. Ook had het dier onderzocht moeten worden toen de eigenaresse van het dier belde.

De eigenaresse gaat een schadevergoeding eisen van de dierenartsen.

Provincie: