donderdag, 20. maart 2014 - 22:20 Update: 03-07-2014 0:40

Drie jaar cel geëist voor afpersing en bedreiging in café Hilversum

Archief EHF
Foto: Archief FBF.nl
Hilversum

De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Lelystad een gevangenisstraf van drie jaar geëist tegen een 36-jarige man uit Hilversum. Zij acht bewezen verklaard dat de man de uitbaters van een café in Hilversum gedurende enkele jaren heeft afgeperst.

Hij dreigde de twee slachtoffers met geweld als ze geen geld zouden betalen en liet daarbij ook een wapen zien. Hij heeft een van de slachtoffers ook daadwerkelijk mishandeld.

De man werd op 4 juni 2013 aangehouden toen de politie een inval deed in het café aan de Zuiderweg in Hilversum. Na enkele maanden werd de man door de rechtbank geschorst in afwachting van behandeling van zijn zaak. Hij werd in januari 2014 opnieuw aangehouden toen de politie hem aanhield in een auto waarin een wapen bleek te zijn verstopt.

De verklaringen van de slachtoffers over de afpersingen, bedreigingen en mishandeling vormen het belangrijkste bewijs voor de officier van justitie. Wat heeft meegewogen in de strafeis is dat de Hilversummer al verschillende keren eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten. Volgens de officier heeft het een en ander zich afgespeeld in een ‘duister deel van de horecawereld waarin veel geld om gaat wat niet altijd zichtbaar is.'

Provincie: