dinsdag, 2. september 2014 - 20:22 Update: 02-09-2014 20:27

Eddy van Hijum verlaat 2e Kamer en gaat naar Staten in Overijssel

Eddy van Hijum verlaat 2e Kamer en gaat naar Staten in Overijssel
Foto: CDA Overijssel
Zwolle/Den Haag

Eddy van Hijum uit Laag Zuthem is voorgedragen als nieuwe lijsttrekker van het CDA-Overijssel voor de provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015. 'Het Algemeen Bestuur van CDA Overijssel heeft dit maandagavond besloten', meldt het CDA Overijssel dinsdag.

Op 20 november beslissen de leden definitief over de voordracht tijdens een Algemene Ledenvergadering. 

"Met de keuze voor Eddy van Hijum kiest CDA Overijssel voor een zeer ervaren en herkenbaar politicus die heeft bewezen oog te hebben voor de belangen van de regio. We zijn dan ook zeer blij dat Eddy de lijsttrekker wil zijn", aldus provinciaal voorzitter Hein Pieper.

Eddy van Hijum zit sinds 2 september 2003 in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor het CDA in Zwolle. Zijn studie bestuurskunde volgde hij in Enschede aan de Universiteit Twente, waar hij in 2001 ook promoveerde.

In een eerste reactie laat Eddy van Hijum weten "enorm veel zin" te hebben in de nieuwe uitdaging. "Ik beschouw het als een voorrecht om me in te mogen zetten voor onze prachtige provincie en ben dankbaar voor het vertrouwen van het Algemeen Bestuur."

"Met de voordracht van Eddy van Hijum als lijsttrekker laat het CDA opnieuw zien dat we een partij zijn die overal in Nederland herkenbare en bevlogen volksvertegenwoordigers levert. Zoals ook al bij eerdere verkiezingen is gebleken levert het CDA-Overijssel altijd regionaal zeer sterke kandidaten en met de keus voor Eddy van Hijum zal deze traditie worden voortgezet" laat Sybrand Buma weten. “Ik feliciteer Eddy en CDA Overijssel dan ook van harte met deze voordracht”.

Provincie:
Tag(s):