woensdag, 22. oktober 2014 - 21:49 Update: 22-10-2014 21:50

Geen vervolging dodelijk ongeval dug-out Twijzel

Geen vervolging dodelijk-ongeval dug-out Twijzel
Foto: Archief bon
Twijzel

Het OM Noord-Nederland gaat niet over tot vervolging van de gemeente Achtkarspelen of voetbalvereniging SC Twijzel naar aanleiding van het ongeval met de dug-out in Twijzel. Bij dit noodlottig ongeval kwam een 10-jarig meisje te overlijden en raakten vijf andere kinderen gewond.

 De officier van justitie is van oordeel dat er onvoldoende bewijs is om te komen tot het bewijs van schuld in strafrechtelijke zin. Daarnaast is de officier van justitie van mening dat een strafrechtelijke vervolging vanuit maatschappelijk oogpunt geen toegevoegde waarde meer heeft.

Onderzoek

Uit politie-onderzoek en het deskundigenonderzoek door TNO is gebleken dat in oktober 2013 door een storm een boomtak is gevallen op de dug-out van voetbalvereniging SC Twijzel. Een deskundige van TNO heeft vastgesteld dat de daardoor veroorzaakte scheur uiteindelijk de hoofdoorzaak is geweest van het instorten van de dakplaat van de dug-out op 21 mei 2014. Dat er schade aan de dug-out was ontstaan door de storm van oktober 2013 was zowel bij de voetbalvereniging als bij de gemeente bekend.

Geen vervolging

Na afweging van alle juridische en maatschappelijke belangen zal het OM de zaak niet voorleggen aan de strafrechter. Dit betekent dat zowel de gemeente Achtkarspelen als het bestuur van voetbalvereniging SC Twijzel niet zullen worden vervolgd. Van deze beslissing zijn de direct betrokken ouders door de officier van justitie in een persoonlijk gesprek op de hoogte gebracht.

Provincie: