dinsdag, 2. september 2014 - 16:24 Update: 02-09-2014 20:57

Geweldadig duo weet welk leed zij hebben aangericht

'Bonnie en Clyde' waren zich bewust van leed
Assen

Voor de rechtbank in Assen heeft vandaag een pro-formazitting plaatsgevonden in het onderzoek naar het gewelddadige duo Enise B. en Marcos van der P., beter bekend als Bonnie en Clyde.

Beide verdachten waren vandaag niet aanwezig op de zitting. Enise B. zou zelf bij de rechtszaak aanwezig zijn om een verklaring af te leggen, maar door de grote media aandacht zag zij hier vanaf.

Bewust van het leed
Hun advocaat Peter Plasman liet weten dat het duo zich bewust is van het leed wat zij hebben aangericht. Ook voor represailles hoeven de slachtoffers niet bang te zijn volgens Plasman. B. en Van der P. begrijpen dat zij naar de politie zijn gestapt.

Inhoudelijke behandeling
De inhoudelijke behandeling van de zaak zal nog enige tijd op zich laten wachten. Zo is het NFI nog bezig met onderzoek en wil het OM de geestelijke gesteldheid van het duo laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum.

Daarnaast zal er onderzoek gedaan worden naar een ‘lek’ rondom het onderzoek. Het NRC berichtte gisteren over de politieverhoren en hoe de verdachten zich hierbij gedroegen. Het OM zegt hiermee niet gelukkig te zijn en advocaat Plasman dringt aan op een onderzoek wie deze detail aan de media gelekt heeft.

Provincie:
Tag(s):