maandag, 5. mei 2014 - 20:12 Update: 03-07-2014 0:37

Gezakt maar toch je rijbewijs!

foto van rijbewijs | fbf
Foto: fbf
Hilversum

Ieder jaar krijgen mensen een rijbewijs terwijl ze daar geen recht op hebben. Volgens een onderzoek van RTL Nieuws gaat het om 175 gevallen sinds 2011 waarbij mensen, die waren gezakt voor het rijexamen of helemaal geen examen hadden afgelegd, ten onrechte een rijbewijs kregen toegekend door het CBR.

Tientallen rijschoolhouders bevestigen tegenover de nieuwszender de onterecht verkregen rijbewijzen aan hun leerlingen. Zo gaat het volgens rijschoolhouder Geert Relker ook mis bij rijbewijzen voor vrachtwagens. Drie kandidaten deden bij hem de afgelopen twee jaar met succes verkeersexamen voor de vrachtwagen (C-rijbewijs). Ze gingen vervolgens naar het gemeentehuis om het C-rijbewijs aan te vragen, maar daar bleek "dat 'E' er al op stond, voor de aanhanger. Dus ze hoefden het E-examen helemaal niet meer te doen", zegt Relker tegen RTL Nieuws.

Verkeersdeskundige en voormalig Officier van Justitie Koos Spee vindt dat het tijd wordt dat de minister eens flink ingrijpt bij het CBR. "Er is gedoe geweest met de theorie-examens, en nu komt dit er bovenop'', aldus Spee.

Het CBR laat aan RTL Nieuws weten dat er jaarlijks 600.000 examens worden afgelegd, en dat daarbij fouten gemaakt kunnen worden. "Het blijft mensenwerk", aldus het CBR.

Provincie:
Tag(s):