maandag, 2. juni 2014 - 15:32 Update: 03-07-2014 0:35

Girafje Artis onverwacht twee dagen na geboorte overleden

Foto van het pasgeboren girafje in Artis | Artis
Foto: Artis
Amsterdam

Maandag is het girafje, dat afgelopen zaterdagochtend in Artis werd geboren, overleden. Dit heeft Artis maandag bekendgemaakt.

'De dierenarts en dierverzorgers hebben er alles aan gedaan om zijn leven te redden. Er waren geen signalen dat het niet goed met het kalf ging. Het girafje, een mannetje,  maakte een sterke indruk: het dronk bij zijn moeder en liep gisteren al buiten. De oorzaak van het overlijden is onbekend. Autopsie moet hier meer duidelijkheid over geven', aldus Artis.

Netgiraffen
De giraffen in Artis zijn netgiraffen (Giraffa camelopardalis reticulata) dit is een ondersoort van de giraffe (Giraffa camelopardalis). Hij is te herkennen aan het "netvormige" vlekkenpatroon, bestaande uit grote, hoekige vlekken, gescheiden door dunne witte lijnen.

De vlekken van een mannetje worden donkerder naarmate het dier ouder wordt. De vlekken zijn bleker op de buik en de poten. Artis neemt deel aan het Europese fokprogramma voor de netgiraffe. Artis heeft sinds 1856 giraffen en was daarmee de eerste Nederlandse dierentuin met giraffen.

Provincie:
Tag(s):