zaterdag, 1. februari 2014 - 21:59 Update: 03-07-2014 0:43

Heropening Kunsthal Rotterdam trekt ruim 3600 bezoekers

Foto van logo Kunsthal Rotterdam | Kunsthal Rotterdam
Foto: Kunsthal Rotterdam
Rotterdam

Zaterdag opende de Kunsthal Rotterdam voor het eerst weer zijn deuren. 'Het werd met ruim 3600 bezoekers een succesvolle heropening', laat de Kunsthal zaterdag weten.

Burgemeester Aboutaleb opende samen met directeur Emily Ansenk, de Consortium partners Eneco, Dura Vermeer en Roodenburg Installatietechniek, en architect Ellen van Loon van OMA, de nieuwe hoofdentree.

In grote getale kwam een breed publiek, van opmerkelijk veel hooggehakte dames tot kunst- en cultuurliefhebbers en families met kinderen, naar de vernieuwde Kunsthal.

Naast het tentoonstellingsprogramma met onder meer ‘S.H.O.E.S. Over hoge hakken en echte liefde', Marimekko en fotografie van Martijn van de Griendt kon het publiek genieten van talrijke optredens.

De jury was onder de indruk van het niveau van de deelnemers aan de ‘So You Think You Can Walk' contest en jong en oud vestigden records op de Hoge Hakken Hindernisbaan. In het nieuwe KunsthalLAB was het maken van schoenenmonsters erg in trek bij de jongste bezoekers.

Heropening Kunsthal
Na zeven maanden van verbouwing en renovatie ging de Kunsthal in Rotterdam vandaag weer open voor publiek met een aantal spetterende tentoonstellingen.
In opdracht van huurder Stichting Kunsthal Rotterdam en eigenaar gemeente Rotterdam hebben Dura Vermeer, energiebedrijf Eneco en installatiebedrijf Roodenburg, in samenwerking met architectenbureau OMA gewerkt aan het verduurzamen van de Kunsthal en het verbeteren van de exploitatiemogelijkheden.

En het resultaat mag daar zijn. De Kunsthal schittert weer in al zijn eenvoud en schoonheid. Dak en gevels zijn flink aangepakt en de daktuin is vervangen en geïsoleerd.

Uitgesteld onderhoud is weggewerkt en de brandveiligheid voldoet geheel aan de eisen van de tijd. Verder zijn alle wanden strak getrokken en zijn de vloeren aangepakt, vernieuwd of vervangen.

Grootste verandering
Grootste verandering is dat de Kunsthal is opgedeeld in verschillende compartimenten waar het voorheen één grote aaneenschakeling van ruimtes was.

Een ander belangrijk onderdeel is de verplaatsing van de hoofdentree van de Westzeedijk naar het Museumpark. Dit nieuwe ontvangstgebied, waarin het café, de museumwinkel en een educatieruimte zijn geïntegreerd, heeft een ruime opzet die de publieksvriendelijkheid en laagdrempeligheid bevorderen. Het restaurant is naar ontwerp van OMA aangepast en geïntegreerd met de boekwinkel.

Provincie: