maandag, 13. oktober 2014 - 11:46

'Huntelaar heeft niet voor niets nummer 19'

Foto van Oranjespeler | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zeist

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Co Adriaanse had zondagavond geen goed woord over voor het gedrag vanKlaas-Jan Huntelaar, die in het EK-kwalificatieduel met Kazachstan in woord en gebaar aan Robin van Persie duidelijk maakte dat hij het niet met hem eens was.

Van Persie ging voor eigen succes, en dat terwijl Huntelaar dolgraag de bal wilde hebben. Daar reageerde Van Persie weer op door met zijn handen een praatjesmakers-gebaar te maken richting Huntelaar. "De eerste reacties zijn begrijpelijk, de tweede en derde niet. Huntelaar heeft niet voor niets nummer 19 op zijn shirt staan. Met zijn kwaliteiten heeft Van Persie al het recht om de bal op doel te schieten", zei Adriaanse in Studio Voetbal.

Of Van Persie de juiste aanvoerder is? "Als je naar natuurlijk leiderschap kijkt, dan denk ik dat Arjen Robben meer een echte leider is. Zeker op dit moment, in zijn ontwikkeling als mens. Dat hebben we vooral op het WK gezien in noodsituaties. Dat Robben het woord nam en Louis van Gaal gewoon zweeg. In noodsituaties blijkt vaak dat andere mensen grotere leiderschapskwaliteiten hebben dan de gekozen of gestemde aanvoerder."

Categorie: