vrijdag, 11. juli 2014 - 13:53

ICT-er havenbedrijf aangehouden in onderzoek ladingdiefstal

Foto van schip aan de kade | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Rechercheurs van de Rotterdamse Zeehavenpolitie hebben deze en vorige week in een langlopend onderzoek naar de diefstal van een container vijf aanhoudingen verricht. Een van de aangehouden personen, een 27-jarige man uit Spijkenisse, is werkzaam op een ICT-afdeling van een havenbedrijf.

Hij wordt ervan verdacht ladingdieven informatie te hebben verschaft. Deze havenmedewerker is vorige week vrijdag voorgeleid en door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld.

De recherche startte in oktober 2013 met het onderzoek naar de diefstal van de container met laptops. De verkoopwaarde van de lading bedroeg bijna 2 miljoen euro. In het onderzoek werden enige maanden geleden ook al vier mannen aangehouden. Deze Hagenaars in de leeftijd tussen 31 en 59 werden destijds weer op vrije voeten gesteld maar zijn nog wel verdachte. Ook de drie personen die op 1 juli werden aangehouden, een 25 jarige vrouw uit Spijkenisse en een 53-jarige en 55-jarige man en vrouw uit Rotterdam, zijn heengezonden maar nog wel verdachte. In hun woningen zijn huiszoekingen verricht. Daarbij werd onder andere een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. Ook werden waardevolle voertuigen in beslag genomen. Een op woensdag 9 juli aangehouden Hagenaar zit nog vast.

 

Provincie:
Blik op 112: