vrijdag, 7. november 2014 - 10:05 Update: 07-11-2014 10:11

ING heeft staatssteun terugbetaald

ING heeft staadssteun terug betaald
Foto: ING
Utrecht

ING heeft de Nederlandse Staat geïnformeerd dat zij vrijdag 7 november 2014 het laatste deel van de kernkapitaaleffecten 1.025 miljoen euro heeft terugbetaald. Dit is een half jaar eerder dan vermeld in het in 2012 met de Europese Commissie overeengekomen terugbetalingsschema.

Daarmee komt het totale bedrag dat voor de kernkapitaaleffecten aan de Nederlandse staat is terugbetaald uit op 13,5 miljard euro, bestaande uit de hoofdsom van 10 miljard euro en  3,5  miljard euro aan rente en premies. Dit levert de Staat een gemiddeld rendement op jaarbasis op van 12,7 procent.

'De steun van de Nederlandse Staat heeft ons door de crisis heen geholpen en ervoor gezorgd dat wij er sterker uit zijn gekomen', aldus Ralph Hamers, bestuursvoorzitter ING. 'Daarvoor zijn we de Nederlandse Staat en zijn burgers dankbaar, evenals onze klanten die ons in de afgelopen jaren trouw zijn gebleven. Ik wil ook onze medewerkers bedanken, wereldwijd maar vooral die in Nederland, voor hun doorzettingsvermogen en aanhoudende betrokkenheid bij onze klanten. In de afgelopen jaren hebben we allemaal hard gewerkt om ING te positioneren als solide, toonaangevende Europese bank, die mensen in staat stelt om zowel privé als zakelijk steeds voorop te blijven lopen.'

In de herfst van 2008 heeft ING haar kapitaalpositie versterkt door 10 miljard euro aan kernkapitaaleffecten uit te geven aan de Nederlandse Staat. Tot nu toe heeft ING 9.317 miljoen euro van de hoofdsom terugbetaald alsmede 3.189 miljoen euro aan rente en premies. De laatste terugbetaling op 7 november 2014, die is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank, zal bestaan uit 683 miljoen euro aan hoofdsom en 342 miljoen euro aan rente en premies. ING zal de terugbetaling financieren uit het kapitaaloverschot bij ING Groep. Daardoor is deze terugbetaling niet van invloed op de kapitaalratio’s van ING Bank.  

Categorie: