woensdag, 8. januari 2014 - 16:50 Update: 14-09-2018 17:54

Jongen (14) na opblazen parkeermeter nog steeds in coma

Foto van ambulance patiënt donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De 14-jarige Rotterdamse jongen, die tijdens de jaarwisseling levensgevaarlijk gewond raakte nadat jongeren een parkeermeter met illegaal vuurwerk hadden opgeblazen, ligt nog steeds in coma. Dit meldt de politie woensdag.

Tijdens de oudejaarsnacht werd op de hoek van de Wolphaertsbocht en de Den Hertigstraat in Rotterdam een parkeerautomaat opgeblazen waarbij een de 14 jarige jongen werd geraakt door scherven. Een 26-jarige man raakte gewond aan arm en gezicht.

Vijfde verdachte aangehouden
Woensdagmiddag is een vijfde verdachte aangehouden voor het vuurwerkincident. De 19-jarige Rotterdammer kon woensdag in Delfshaven worden aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij het incident.

Eerdere aanhoudingen
Zondag en maandag werden al vier jongeren als verdachten aangehouden. Een 18-jarige jongeman werd zondagavond aangehouden in zijn ouderlijke woning. Een ander, zijn 18-jarige broer, meldde zich kort daarna bij de politie. Maandagmiddag werd een 19-jarige jongeman voor zijn woning in Rotterdam aangehouden.

Een meisje van 16 jaar werd zondag aangehouden. Zij is in de loop van maandag heengezonden in afwachting van verder onderzoek.

De drie andere verdachten die eerder deze week zijn aangehouden zijn vandaag, woensdag 8 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft twee van hen voor 14 dagen in bewaring gesteld. Een van de 18-jarige verdachten is op vrije voeten gesteld. Hij blijft nog wel verdachte.

 
Categorie:
Provincie:
Blik op 112: