dinsdag, 26. augustus 2014 - 9:10 Update: 26-08-2014 19:25

Joran van der Sloot gaat uit protest om overplaatsing in hongerstaking

Joran van der Sloot is in hongerstaking
Bolivia

Joran van der Sloot is in hongerstaking gegaan. Dat doet hij omdat hij is overgeplaatst naar een andere zwaarbewaakte gevangenis in Peru.

Volgens verschillende media zou van der Sloot in zijn oude gevangenis de directeur met de dood hebben bedreigd. Ook zouden er twee mobiele telefoons bij hem zijn gevonden.

Het Siberië van Peru
De Challapalca-gevangenis geldt als één van de ergste gevangenissen in Zuid-Amerika. De gevangenis ligt in een ijzige bergstreek dichtbij Bolivia en wordt ook wel het Siberië van Peru genoemd. In de gevangenis is het niet alleen ijzig koud, maar er zijn ook te weinig dekens en matrassen en het water waarmee de gevangenen zich moeten wassen komt rechtstreeks uit de rivier. Dit staat in een rapport van de Inter-Amerikaase Mensenrechtencommissie uit 2003, zo meldt RTL Boulevard.

Gevangenisstraf van 28 jaar
Joran van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores, in mei 2010. Hij had haar ontmoet in het Atlantic City casino in Lima. In de Castro-Castro-gevangenis waar Van der Sloot eerder vastzat, werd hij ook al eens betrapt op het bezit van een mobiele telefoon.