zaterdag, 23. augustus 2014 - 20:57 Update: 23-08-2014 21:43

Joran van der Sloot voor straf naar beruchte gevangenis in zuiden Peru

Joran van der Sloot voor straf naar beruchte gevangenis in zuiden Peru
Foto: Archief EHF

Máxim Altez, de advocaat van Joran van der Sloot, heeft aan RTL Boulevard laten weten dat Joran van der Sloot overgeplaatst is naar de beruchte gevangenis Challapalca in het zuiden van het land.

Dit omdat er twee mobiele telefoons bij hem zouden zijn gevonden. Dit meldt RTL Boulevard zaterdag. Volgens Máxim Altez is de nieuwe gevangenis te gevaarlijk voor Joran omdat het er erg koud is (de gevangenis bevindt zich midden in het Andesgebergte) en omdat hij daar de kans loopt te worden vermoord. Altez heeft daarom een klacht ingediend tegen de overplaatsing.

Jorans vrouw Leidy moet in september bevallen van een tweeling. Ze vertelt aan RTL Boulevard dat Jorans familie ten einde raad is.

Het Siberië van Peru
De Challapalca-gevangenis geldt als één van de ergste gevangenissen in Zuid-Amerika. De gevangenis ligt in een ijzige bergstreek dichtbij Bolivia en wordt ook wel het Siberië van Peru genoemd. In de  gevangenis is het niet alleen ijzig koud, maar er zijn ook te weinig dekens en matrassen en het water waarmee de gevangenen zich moeten wassen komt rechtstreeks uit de rivier. Dit staat in een rapport van de Inter-Amerikaase Mensenrechtencommissie uit 2003, zo meldt RTL Boulevard.

Gevangenisstraf van 28 jaar
Joran van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores, in mei 2010. Hij had haar ontmoet in het Atlantic City casino in Lima. In de Castro-Castro-gevangenis waar Van der Sloot eerder vastzat, werd hij ook al eens betrapt op het bezit van een mobiele telefoon