vrijdag, 26. september 2014 - 15:10 Update: 26-09-2014 21:44

Kabinet gaat voor drie grote windparken in plaats van meerdere kleine

Kabinet hakt knoop door voor drie grote windparken aan de kust
Foto: Ministerie Infrastructuur & Milieu
Katwijk

Het kabinet heeft zijn akkoord gegeven voor de ontwikkeling van drie grote windmolenparken op zee langs de kust. Dit melden de ministeries van Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken vrijdag.

Met deze keuze wordt het doel uit het Energieakkoord om meer windenergie op te wekken, zo goedkoop en zo snel mogelijk gehaald. De ministerraad heeft hier op voorstel van minister Kamp van Economische Zaken en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu vrijdag mee ingestemd.

‘We willen in Nederland meer duurzame energie, maar dat willen we wel zo goedkoop mogelijk doen. Met dit plan kunnen windmolens op zee gebouwd worden tegen zo laag mogelijke kosten voor burgers’, aldus minister Kamp.

Borssele
In het Energieakkoord is afgesproken dat er 3450 MW extra energie in 2020 opgewekt wordt door windmolens op zee. In 2015 kan in Borssele worden gestart met de ontwikkeling van een windpark. Daarna is vanaf 2017 de ontwikkeling van windparken voor de Zuid-Hollandse en Noord-Hollandse kust beoogd. In plaats van meerdere kleinere windparken op zee, kiest het kabinet voor slechts een beperkt aantal grotere windparken. Dat is goedkoper en levert minder horizonvervuiling op.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):