maandag, 7. april 2014 - 8:02 Update: 03-07-2014 0:38

Kroegbazen en sigarettenverkopers op Philip Morris feest vlak voor massaontslag

Foto van sigaretten | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Bergen op Zoom

Philip Morris pakte vlak voor de massaontslagen in Bergen op Zoom nog flink uit met een groot feest voor zakenrelaties.

Het feest werd in het Amsterdamse evenementencentrum Undercurrent gehouden, zo meldt het Algemeen Dagblad (AD) maandag. Volgens de krant werd er flink uitgepakt: van schaars geklede dames en gratis cocktails tot een optreden van De Jeugd van Tegenwoordig. Er waren zo'n 600 kroegbazen en sigarettenverkopers aanwezig die van te  voren een geheimhoudingsverklaring hadden moeten ondertekenen, zodat er niets over het decadente feest naar buiten zou komen. Een betrokkene over het feest in de krant: 'Dit feest had eigenlijk nooit mogen doorgaan'.

Het contrast tussen het grote feest en het massaontslag waar een paar dagen later over wordt bericht is groot en raakt ook betrokkenen.  Een promotiedame twittert: 'Op het feestje van afgelopen zondag leek het anders geen crisis'. En een medewerker van Philip Morris die anoniem wil blijven laat het AD weten: 'Dit is heel krom. Ik schrik hier van. Ik vind dat je wel wat ingetogener en soberder te werk mag gaan.'

Sigarettenfabrikant Philip Morris maakte vrijdag bekend dat per 1 oktober de fabriek in Bergen op Zoom gesloten wordt. Hierdoor verliezen ruim 1230 van de 1371 werknemers hun baan. Maar ook voor de regio zal de sluiting rigoureuze gevolgen hebben.