woensdag, 24. september 2014 - 16:57 Update: 24-09-2014 22:00

Man belde Avifauna dat er een 'bijzondere' vogel in zijn tuin zat

In Avifauna gestolen zeldzame vogel strijkt neer in tuin bewoner Den Bosch
Foto: Avifauna
Den Bosch/Alphen aan den Rijn

Eén van de vogels die afgelopen week is gestolen in Avifauna is woensdag na een telefoontje van een bewoner in Den Bosch teruggevonden. Dit meldt Avifauna woensdagmiddag.

Vandaag kreeg Avifauna een telefoontje van een man uit Den Bosch dat er een bijzondere vogel bij hem in de achtertuin zat. Nadat de man op verzoek van Avifauna een foto van het dier had gemaakt zagen de vogelverzorgers van het dierenpark meteen dat dit om een bijzondere vogel ging, namelijk de Von der Decken's Tok. Eén van de vogelverzorgers is direct in de auto gestapt met het vrouwtje dat hier na de inbraak alleen met haar jongen was achter gelaten.

Ringnummer klopt
De Von der Decken's Tok zat hoog in een boom in de tuin van de beller. Het vrouwtje is in een kooi neergezet en binnen enkele minuten kwam het mannetje naar beneden en waren de twee weer herenigd. Het ringnummer is gecontroleerd en het is inderdaad het mannetje dat vorige week uit Avifauna gestolen is. Op dit moment is de vogel weer veilig in Avifauna.

Avifauna heeft nog geen informatie over hoe de vogel daar terecht gekomen is. ‘Wij zijn in ieder geval erg blij dat er een vogel terug is!’, aldus Avifauna.

Inbraak
In de nacht van 15 op 16 september jl. werden er in Vogelpark Avifauna, ondanks de beveiliging, ruim 30 zeer zeldzame vogels gestolen. De inbrekers waren doelgericht te werk gegaan en hebben voornamelijk waardevolle, zeldzame broedparen gestolen. Vele verblijven waren opengebroken en zwaar beschadigd.

Provincie:
Tag(s):