zondag, 19. januari 2014 - 23:06 Update: 03-07-2014 0:44

Moeder vrijdag in hongerstaking om onderzoek dood zoon af te dwingen

Foto van Leon Groenewegen | Petitie24.com
Foto: Petitie24.com
Schiedam

De moeder van Leon Groeneveld gaat in hongerstaking omdat justitie en politie de vermoedelijke moord op haar zoon niet willen onderzoeken. Dit meldt De Telegraaf.

Daarnaast heeft Marijke Harkema, de moeder van Leon, een handtekeningen actie gestart op internet. Op de website petitie24.com hebben al meer dan 830 mensen de petitie getekend. 'Ik hoop dat nog veel meer mensen ons gaan steunen in onze strijd', zegt Marijke Harkema. 'Het is ongelooflijk hoe de autoriteiten ons al jarenlang in de kou laten staan'.

Marijke start vrijdag haar hongerstaking en zegt tot het uiterste te gaan. Volgens haar heeft de recherche nooit serieus de dood van haar zoon willen onderzoeken. Het openbaar ministerie geeft al maanden geen antwoord op de brieven die haar advocaat stuurt. 

Leon kwam in juni 2008 om het leven onder verdachte omstandigheden. Hiervoor zou Leon Groenewegen al maanden zijn bedreigd met de door door een Schiedamse jeugdbende. Volgens Marijke had haar zoon ontdekt dat de jeugdcriminelen achter de dood zaten van zijn vriend Tariq Chatta. De 19-jarige Schiedammer kwam een jaar eerder om het leven en werd drijvend in een ondiepe sloot gevonden. 

'Juist toen Leon hierover een verklaring wilde afleggen bij de recherche, verdween hij spoorloos,' aldus Marijke Harkema. Ook Leon werd in een ondiepe sloot gevonden. Politie en justitie zeggen dat beide zijn overleden tengevolgen van verdrinking.  Onlangs werd het graf van Leon vernield en bespoten met het woord 'lul'.